Kohokohdat

 

 

 

first-prize-trophySairaanhoitajaopiskelija Elias Kallio on vuoden 2015 Queen Silvia Nursing Award –stipendiaatti

Tampereen ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Elias Kallio on valittu vuoden 2015 Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatiksi Suomessa.

Toista kertaa Suomessa jaettava palkinto myönnetään sairaanhoitajaopiskelijalle tuoreesta ideasta, joka liittyy vanhustenhoidon kehittämiseen. Elias Kallio palkitaan ideastaan “Internetsivusto ikäihmisten yksinäisyyden vähentämiseksi”.

Stipendin yhteistyökumppaneiden edustajista koostuva tuomaristo perusteli yksimielistä valintaansa seuraavasti:

Eliaksen ideoima internetsivusto tuo uudella tavalla yhteen ikäihmiset, vapaaehtoiset, palveluntarjoajat sekä muut vanhusten parissa toimivat henkilöt ja tahot. Idea on loppuun asti mietitty, toteuttamiskelpoinen ja sillä on kaupallista potentiaalia. Elias on kiinnostunut vanhustyöstä ja sen sekä oman osaamisensa kehittämisestä, minkä vuoksi hän on hyvä edustaja stipendille ja erinomainen esikuva muille sairaanhoitajaopiskelijoille.

23-vuotias Elias Kallio opiskelee sairaanhoitajaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistuu keväällä 2016. Kempeleestä lähtöisin oleva Elias kiinnostui sairaanhoitajan ammatista jo yläkoulussa ja hän suunnittelee jatkavansa opintojaan yliopistossa. Eliaksen tavoitteena on vaikuttaa hoitotyön kulttuuriin, ja tulevaisuudessa hän on kiinnostunut toimimaan esimerkiksi muun muassa ikäihmisten palvelujen kehittämisen tai terveysalan digitalisaatioon liittyvien kysymysten parissa.

Lue lisää >>

©Yanan Li

©Yanan Li

 

 

uuttaVuonna 2016 aloittaa uraauurtava terveysalan koulutuksen oppimisympäristö

Tampereen yliopistosairaalan viereen 2016 valmistuvan Tampereen yliopiston uudisrakennuksen taitotiloihin rakennetaan ainutlaatuinen oppimisympäristö. Jatkossa tulevat lääkärit, terveysalojen opiskelijat sekä terveysalan ammattilaiset työskentelevät yhdessä harjoitellen käytännön taitoja.

Lue lisää >>

bullhornTAMKin Floworksille kansainvälinen European Centre of Excellence -laatusertifikaatti

TAMKin e-oppimisen kehittämis- ja tukitoiminto Floworksille on myönnetty kansainvälinen European Centre of Excellence laatusertifikaatti 20.1.2014, sen läpäistyä “European network for the integration of Web2.0 in education and work” verkoston toteuttaman akreditoinnin.

Lue lisää >>

uuttaKorkeakoulut ja teollisuus kouluttavat lentokonetekniikan ammattilaisia Pirkanmaalla

TTY ja TAMK käynnistävät yhteistyön, joka mahdollistaa lentokonetekniikan opetuksen molemmissa oppilaitoksissa syksystä 2015 alkaen. Opetuksen uusi toteuttamismalli avaa Pirkanmaalle koko Euroopan tasolla uuden ja ainutlaatuisen opintoputkimahdollisuuden.

Lue lisää >>

 

 

uuttaTamperelaiset korkeakoulut jatkavat uudenlaisen yliopiston rakentamista Tampereelle

Tampereelle halutaan luoda uusi, monialainen kansainvälisen tason yliopisto, joka vastaa tutkimuksen ja opetuksen keinoin yhteiskunnan, elinkeinoelämän ja työelämän tarpeisiin. Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston hallitukset päättivät maanantaina jatkaa nykyiset korkeakoulut korvaavan uudenlaisen yliopiston rakentamista.

Lue lisää >>

magnifierImagotutkimus: TAMK on edelleen yksi Suomen arvostetuimmista korkeakouluista

Taloustutkimus Oy:n toteuttaman tutkimuksen perusteella TAMK sijoittuu kärkisijoille korkeakoulujen välisessä vertailussa.

Tampereen ammattikorkeakoulu kuuluu edelleen Suomen arvostetuimpien ammattikorkeakoulujen kärkiryhmään. Valtakunnallisessa korkeakoulujen imagotutkimuksessa myös muut tamperelaiset korkeakoulut saivat hyvän arvosanan alle 30-vuotiailta nuorilta.

Lue lisää >>

bullhornKorkeakoulujen kevään yhteishaku 2015: TAMK Suomen kärkikolmikossa

Korkeakoulujen kevään yhteishakuun osallistui yhteensä 154 500 hakijaa. Heistä 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon. Tampereen ammattikorkeakouluun jätettiin kaikkiaan 20 902 hakemusta. Tämä luku on Suomen kolmanneksi suurin Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston jälkeen. Ammattikorkeakoulut ja yliopistot olivat nyt ensimmäistä kertaa samassa valtakunnallisessa yhteishaussa.

Lue lisää >>

 

 

first-prize-trophyINKA-Awards -palkinto Tampereelle innovatiivisten yritysten edistäjänä

Jyväskylässä 22.9. pidetyssä Tekesin INKA-ohjelman (Innovatiiviset kaupungit) seminaarissa jaettiin INKA-Awards -palkinto esimerkillisesti ohjelman tavoitteita toteuttaneelle taholle. Tällä kertaa palkinto myönnettiin Tampereen kaupungille pitkäjänteisestä työstä kehitysalustojen synnyttämisessä. Tampere vastaa INKA-ohjelmassa Älykkään kaupungin ja uudistuvan teollisuuden kansallisesta yhteistyöstä.

Lue lisää >>

podiumProjektijohtamisen Suomen mestarit TAMKista

Projektijohtamisen Suomen mestarit tulevat Tampereelta. Valtakunnallisilla projektipäivillä Helsingissä palkittiin tiistaina Tampereen ammattikorkeakoulun tiimi, johon kuuluvat Liiketalouden palvelu- ja projektiliiketoiminnan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa opiskelevat Anu Kallionpää, Miina Makkonen ja Jarno Lintunen.

Lue lisää >>

podium72 tunnin liikennehaasteen voitti Väylä-joukkueen Suorituksesta elämykseksi

Tampereen kaupungin ja Liikenneviraston järjestämän 72 tunnin liikennehaasteen voitti Väylä-joukkue työllään “Suorituksesta elämykseksi”.

Voittajajoukkueeseen kuuluivat Riku Viri ja Aapo Halminen Tampereen teknillisestä yliopistosta, Sonja Kivistö ja Kaisa Riihimäki Tampereen ammattikorkeakoulusta sekä Inna Ampuja Tampereen yliopistosta.

Lue lisää >>

 

 

uuttaOpenLab – miljoonainvestointi konetekniikkaan

Tampereen ammattikorkeakoulussa on otettu käyttöön konetekniikan täysin uudistettu oppimisympäristö. OpenLab on nimensä mukaisesti matalan kynnyksen laboratorio, jonka ovet ovat avoinna yrityksille ja uusille projekteille.

Lue lisää >>

first-prize-trophyPirkanmaan turvallisuusklusteri palkittiin

Tampereen ammattikorkeakoulun tällä hetkellä koordinoimalle Pirkanmaan turvallisuusklusterille myönnettiin Finnish Security Awards -turvallisuuspalkinto kategoriassa Turvallisuusalan yhteistyön edistäjä.

Lue lisää >>

bullhornJenni Lax on numero 10 000

Syyskuun lopussa TAMKissa ylittyi 10 000 valmistuneen opiskelijan raja. Liiketalouden tradenomiksi valmistunut Jenni Lax yllättyi iloisesti kuultuaan olevansa tuo 10 000:s TAMKista valmistunut.

Lue lisää >>